MUSTA AALTOMustaAalto.htmlshapeimage_1_link_0

"Nuokos niitä Pomperoita on?" Heikki Anttonen on yksi Suomen parhaista saamamiehistä. Heikin siiman päässä Pomperot saavat lohilta kyytiä silloinkin kun muiden siimojen perässä perhot haalivat tyhjää vettä. Miksi? Mikä on Heikin Pomperoiden salaisuus?. -Tuurista tuskin on kysymys, sillä niin useasti Heikki on lohia pinturillaan saanut silloinkin kun muut ovat tyhjän onkineet.

Roy Angnus Thompson'in Rat-perhot ovat selkeästi aurinkoisen ja erityisesti tuulisen kelin päiväperhoja. Perhojen erikoisen voimakas mustan ja valkoisen kontrasti saa sen kulkiessaan 'pulseeraamaan' valoa auringon paistaessa siihen tuulen rikkomassa vedessä olevien 'peilien' läpi. Ilmeisesti tämä on se ilmiö, joka tekee Rat'istä joskus muita perhoja paremman perhon.

Lohiperho on näyttö käsityötaidosta; se on haluttu lahja. Lohiperhoja tehdään lahjaperhoiksi ja niitä nimetään saajansa mukaan nimikkoperhoksi. Klassinen lohiperho onkin perhomaailman ylimystöä. Sillä on selkeä status. Se viehättää kauneudellaan ja herättää mystisyydellään hienoja positiivisia tunteita sellaistenkin ihmisten keskuudessa, jotka eivät koskaan ole kalastaneet.

Tämä Lauri Sälevän arkistossa lähes kolmekymmentä vuotta muhinut Simo Lummen lohiperho Orange Shrimp kuuluu ehdottomasti timanttiluokkaan. Lauri Sälevä sitoi perhon noudattaen mahdollisimman tarkasti Simo Lummen alkuperäisideaa: "Tämä runkotyyppi sopii erittäin hyvin katkajäljitelmiin, ja olen päätynyt tässä esitettyyn sidokseen ollen siihen hyvin tyytyväinen."

Supertinseli on erinomainen osoitus perhonsidonnan kehityksestä: on tultu kauaksi eksoottisien sulkien täyttämästä klassisesta lohiperhosta. Hannu Pakarisen Supertinseli on harvinaisen rationaalinen perho -siinä on enemmän sitä, mitä siinä ei ole. Silti se kuvaa paremmin esikuvaansa kuin moni muu perho. Supertinseli on yksi kaikkein parhaimmista kalajäljitelmistä.

Lauri Sälevän Musta Aalto osoittautui ''heti kättelyssä'' ottiperhoksi. Ensimmäisellä Tenon reissulla perho antoi lohia siihen malliin, että perho sai jokitörmän sidonta-penkeissä nopeasti sukulaisia. Tätä perhoa sidottiin. Kun mustia sulkia ei aina ollut saatavilla, saivat nuo jokivarressa sidotut perhot useimmiten uida ilman niitä... Karvasiipisenäkin perho on ollut yhtälailla ottava.

"Etelänmies käänsi halogeeni-otsalamppunsa tulijoihin, sammutti lampun ja näytti yön pimeydessä kämmenellä olevaa verisen limaista karvaklimppiä. Tämmöisiä Mustia Törryköitähän ne" ...Ensio Palosaaren päivänvaloon tuomassa Kitkan kettusiipisessä törrykässä on yötaivastakin vasten erottuva selkeä profiili ja siiven kulma pyytävä -Eipä siis ihme, jos kalaa tulee...

SUPERTINSELISupertinseli.htmlshapeimage_4_link_0
POMPEROPompero.htmlshapeimage_5_link_0
ORANGE SHRIMPOrangeShrimp.htmlshapeimage_6_link_0
LAURIN PERHOPinkkiKarhu.htmlshapeimage_7_link_0
RUSTY RATRustyRat.htmlshapeimage_8_link_0
MUSTA TÖRRYKKÄMustaTorrykka.htmlshapeimage_9_link_0
CustomsiimaCustomsiima.htmlshapeimage_10_link_0

Perhovavan suorituskyky paranee,
kun perhosiima mitoitetaan niin, että
se voidaan heittoliikkeissä pitää
vavan kärkirenkaan ulkopuolella.

CUSTOM ORIGINALCustomAFTM.htmlshapeimage_11_link_0

Perhosiimoissa on eroa eikä
ole ollenkaan sama, millä siimalla heittää. Perhosiiman valintaan kannattaa paneutua huolella.

LOOP CUSTOMCustom2004.htmlshapeimage_12_link_0

Kaksikätisten perhovapojen
luokitusjärjestelmä, joka
sopii lähes kaikkien 2-kätisten
perhosiimojen luokittelemiseen.

POHJASIIMAPohjasiima.htmlshapeimage_13_link_0

Perhosiimaa jatketaan alus- eli
pohjasiimalla. Kaikki siimat eivät
sovi perhokelan pohjasiimaksi.
–Mitä laittaa ja kuinka paljon?

ETULENKKIEtulenkki.htmlshapeimage_14_link_0

Perhosiiman ja perukksen liitos
on kriittinen kohta heiton aikana.
Interlock'iin tiukattu silmukkaliitos
toimii; näin teet silmukan siimaan.

AFTM-LUOKATPerhosiima.htmlshapeimage_15_link_0

Perhosiiman tulee sopia siihen
perhovapaan, jolla sitä heitetään.
Luokat ja lyhenteet oppii nopeasti,
–mikä vikana, jos se ei toimi?

PERUKEPeruke.htmlshapeimage_16_link_0

Kun ymmärrät perukkeen
merkityksen perhonheitossa,
perhokalastuksestasi tulee
paljon helpompaa.

SIIMAN VALINTASiimavalinta.htmlshapeimage_17_link_0

Perhosiimoissa on eroa eikä
ole ollenkaan sama, millä siimalla
heittää. Perhosiiman valintaan
kannattaa paneutua huolella.